Ajankohtaista

Hyvän automaatiourakoitsijan valinta

Automaatiourakka on pieni osa rakennuskustannuksista, mutta sillä on suuri merkitys rakennusurakan sujuvuuteen, kiinteistön käyttökustannuksiin ja käytettävyyteen. On muutamia asioita, joihin kannattaa kiinnittää urakoitsijaan valitessa huomiota, tässä mielestämme tärkeimmät.

1. Hyvä automaatiourakoitsija ymmärtää, että tilanteet ja suunnitelmat muuttuvat jatkuvasti rakennustyömailla. Niihin siis reagoidaan ja hommat hoidetaan ilman turhia mutinoita.

2. Rakennusurakka koostuu useista eri alojen talotekniikan toimijoista ja automaatio liittyy kiinteästi niihin kaikkiin. Yhteistyön on siis oltava sujuvaa ja automaatiourakoitsijan on oltava siinä aktiivinen.

3. Virheitä sattuu, mutta automaatiossa virhemahdollisuuksia on liikaa. Lähtökohtaisesti se, mitä ei ole testattu, ei toimi. Hyvä automaatiourakoitsija testaa siis joka ikisen järjestelmään kytketyn laitteen ja dokumentoi testauksen.

4. Rakennusautomaatio on monimutkaista, mutta käyttäjälle sen on oltava yksinkertaista. Hyvä käyttöliittymä on siis tärkeää, sillä hallitaan koko kiinteistöä.

5. Hyvä automaatiourakoitsija myös ymmärtää, että tarpeita on monenlaisia. Yhdelle tiloissa tapahtuvan tuotannon toimintavarmuus on kaikki kaikessa, toinen etsii mahdollisimman energiatehokasta järjestelmää ja kolmannelle edullisuus on tärkeintä. Kaikille löytyy ratkaisu, kun tarpeet ovat selvillä.

Lupaamme noudattaa näitä periaatteita ja olla hyvä automaatiourakoitsija ja toivottavasti mielestäsi se paras.

Ajankohtaista

17.02.2022
Big Blue -taiderakennus
Olemme mukana toteuttamassa Big Blue -taiderakennusta. Turun ja Kaarinan rajalla sijaitsevan, entisen panimorakennuksen, Piispantornin julkisivua koristaa luonnollisen kokoinen, 25-metrinen sinivalas, eli Mauri Kososen Big Blue -taideteos. Pimeällä teos ja koko rakennus saa ylleen, aaltoilevan, vedenalaisen valaistuksen. Kuvataiteilija Mauri Kososen ja arkkitehti Heimo Paukkusen suunnittelema kokonaisuus muuntuu valtameriteemaiseksi yrityskeskukseksi, johon saneerataan 2700  m2 uusia, elämyksellisiä toimitiloja. Tilojen koot vaihtelevat yhden hengen toimistoista kokonaisiin […]
Lue lisää
04.08.2021
Prosessiautomaation yritysvideo
Katso Youtubesta Prosessiautomaation yritysvideo. Videolla kattavasti palvelumme visuaalisesti esiteltynä.
Lue lisää
10.09.2020
Hyvän automaatiourakoitsijan valinta
Automaatiourakka on pieni osa rakennuskustannuksista, mutta sillä on suuri merkitys rakennusurakan sujuvuuteen, kiinteistön käyttökustannuksiin ja käytettävyyteen. On muutamia asioita, joihin kannattaa kiinnittää urakoitsijaan valitessa huomiota, tässä mielestämme tärkeimmät. 1. Hyvä automaatiourakoitsija ymmärtää, että tilanteet ja suunnitelmat muuttuvat jatkuvasti rakennustyömailla. Niihin siis reagoidaan ja hommat hoidetaan ilman turhia mutinoita. 2. Rakennusurakka koostuu useista eri alojen talotekniikan […]
Lue lisää